Voimmeko auttaa?
×
Sunrob Packaging Oy

Yhteistyö korkeakoulujen kanssa kannattaa

2.12.2020 Kasvu
Sami, Kaisa ja robotti Sunrobin tiloissa

Sunrob Packaging Oy on tammikuussa 2020 perustettu yritys. Yritys toimii Lappeenrannassa, nykyisin Etelä-Saimaan painotalon päädyssä olevassa isossa hallissa, jossa rakennetaan robottijärjestelmiä. Yhteistyö Skinnarilan kampuksen kanssa on ollut merkittävässä osassa yrityksen kehityksessä.

Uuden tuotteen tuotekehitys ja kansainvälistyminen vaatii apuja

Yritys otti yhteyttä Business Milliin selvittääkseen, miten heidän kannattaisi edetä. Uuden robotiikkatuotteen ja startup-yrityksen käynnistämisvaiheessa on tärkeää saada apuja etenemiseen ulkopuolisilta toimijoilta. Seuraavat askelmerkit täytyy olla kunnossa.

"Haasteista huolimatta yritystä on saatu kasvatettua"

Yrityksen tulevaisuuden suunnitelmat näyttävät hyviltä. Yhteistyö Business Millin, ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa jatkuu. Yritys suosittelee yrityshautomon palveluita kaikille aloitteleville, varsinkin teknologia-alalla toimiville yrityksille.“Henkilöstöllä oli paljon kokemusta teknologia firmoista. Niistä oli ainakin iso apu meille.”, Pörsti kiteyttää.

Pörsti korostaa yhteistyötä ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa. Yritys on hyödyntänyt tähän mennessä muun muassa mekaanisen suunnittelun, lujuuslaskennan ja markkinoinnin osaajia. Harjoitus- ja lopputöiden kautta yrityksille voi valikoitua erinomaista työvoimaa erilaisiin tarpeisiin.

Etelä-Karjala on osoittautunut erinomaiseksi paikaksi

Lappeenranta ja koko Etelä-Karjala on osoittautunut yritykselle erinomaiseksi paikaksi. Sami toteaakin, että "se johtuu osittain tästä ihmisten avoimuudesta ja puheliaisuudesta, niin on helppo päästä juttuun. Yllättäen ihmisten kautta on löytynyt hyviä linkkejä eri yrityksiin."

Katso videolta Samin haastattelu kokonaisuudessaan:

 

Tutustu yritykseen lisää: Sunrob

 

Teksti ja videon käsikirjoitus: Kaisa Vainikka

Kuvaus ja editointi: Eetu Karppinen