Voimmeko auttaa?
×
Suomen Epidemiapuhdistus Oy

Sparrauksen avulla uskoa tekemiseen

16.12.2019 Kasvu
Suomen Epidemiapuhdistus Oy

Suomen Epidemiapuhdistus Oy: “Uuden palvelukonseptin sparraaminen on ”must-juttu” aloittavalle yrittäjälle.”

Suomen Epidemiapuhdistus Oy, SEP on tuore yritys, uudella palvelukonseptilla. Yritys tarjoaa tilojen desinfiointeja yritys- ja yksityisasiakkaille. Keväästä 2019 lähtien yrityksen tuore toimitusjohtaja Sampo Holm on käynyt uuden palvelukonseptin kanssa sparrattavana Business Millissä. Uuden palvelukonseptin tavoitteet ja potentiaali ovat tärkeitä testata ja sparrata yrityksen alkuvaiheessa.

“Kun luodaan jotakin uutta, silloin ei ole olemassa valmista markkinaa - Mikon sparrauksella konkreettisen toimenpiteet selkeytyivät.”

Sampo kuvailee sparrauspalveluiden tärkeyttä seuraavasti: ”Uuden palvelukonseptin tavoitteita ja potentiaalia on tärkeää testata ja sparrata yrityksen alkuvaiheessa. Kun luodaan jotakin uutta, silloin ei ole olemassa valmista markkinaa.” Kokeilukulttuuri ja liiketoimintakonseptin sparraaminen ovat tärkeissä rooleissa. Business Millistä Mikko on auttanut konkreettisten toimenpiteiden selkeyttämisessä. Sparrauksen avulla yrittäjälle syntyy uskoa siihen, miten kannattaa jatkaa ja mitkä polut ovat oikeita. Uusille yrittäjille asiantuntijoiden vahva kokemus ja näkemykset ovat todella tärkeitä.

Kontaktit LUT-yliopiston osaajiin

Sparrauksen lisäksi Suomen Epidemiapuhdistus Oy on saanut tietoa eri rahoitusvaihtoehdoista tulevaisuutta ajatellen; miten ja keneen kannattaa jatkossa olla yhteydessä asian tiimoilta. Lisäksi yritys on saanut kontaktit myös yliopiston osaajiin: syksyllä 2019 opiskelijaryhmä teki toimeksiannon pohjalta kansainvälistymissuunnitelman.

Sampo rohkaisee ottamaan yhteyttä Business Milliin, jos kaipaa ulkopuolista näkemystä kasvun kiihdyttämiseen. Tiekartan laatiminen yrityksen tavoitteen saavuttamiseksi vaatii laaja-alaisia näkemyksiä. Alkuvaiheessa on tärkeää huomata, mihin juttuihin kannattaa keskittyä. Ulkopuoliset asiantuntijat ”piiskaavat” yrittäjää eteenpäin.

Ja mikä positiivisinta, palvelut mahdollistavat pitkäjänteisen yhteistyön. Myös tulevaisuudessa yrittäjät voivat jakaa ja keskustella uusista ideoista asiantuntijoiden kanssa sekä saada tsemppausta näiden jatkokehittämiseen.

“Sparrauksen avulla yrittäjälle syntyy uskoa siihen, miten kannattaa jatkaa ja mitkä polut ovat oikeita.”

”Uusien ajatusten ja ideoiden sparraaminen on ”must-juttu” aloittavalle yrittäjälle. Myös pitkällä olevat yrittäjät saavat sparrauksesta uskoa ja ulkopuolista näkemystä kasvun kiihdyttämiseen”, toteaa Sampo Holm.

BM Myllynkivet –pitchausharjoituksesta apua tuleviin rahoitushakuihin

Lisähyötyä yrittäjät saivat Myllynkivet -tapahtumasta, jossa yrittäjien täytyi tiivistää liikeidea rahoittajille esitettäväksi. Tapahtumaan valmistauduttaessa yrityksen kohderyhmä, taloudelliset luvut sekä rajattu markkina selkiytyi. ”Saimme tapahtumasta tulevien rahoitushakujen kannalta tärkeitä, kannustavia ja rohkaisevia kommentteja. Silmiä avaava, hyvä setti”, Sampo tiivistää.

BM Myllynkivet -tapahtumaa tullaan järjestämään tulevaisuudessa pari kertaa vuodessa.