Voimmeko auttaa?
×
Rokka Knives Oy

Kaverihanke laitettiin oikeille raiteille

9.12.2019 Startti
Rokka Knives Oy

Kaveriporukalla pohdittiin sitä, miten Juho Voutilainen saataisiin tuotesuunnittelijana täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Syksyllä 2018 Juho tapasi Mikko Ojapellon ja sen jälkeen asiat ovat edenneet vauhdilla.

Ideassa oli potentiaalia kansainvälisille markkinoille, joten suunnitelmaa lähdettiin tekemään sen mukaisesti. Syyskuussa 2018 asiat olivat edenneet paperille asti ja kuukautta myöhemmin yritys oli perustettu. Sen jälkeen Business Millistä neuvottiin hakemaan Business Finlandin Tempo-rahoitusta kansainvälistymisen avuksi.

Rahoitushaku vaati yrittäjiltä sen, että kaiken muunkin täytyi toimia. Juhon sanoin: ”Ilman Business Milliä ei oltaisi tässä. Mikko laittoi meidät oikeille raiteille. Nyt tässä toiminnassa on jotakin järkeä.” Yrittäjä totesi myös, että yritysmaailma voi olla paikoin murskaavaa. Täytyy tietää varmasti, mitä pitää tehdä ja millä aikataululla.

Rahoituksesta välttämätöntä polttoainetta toimintaan

Business Finlandin rahoitus saatiin ja nyt Juho on voinut työskennellä yrityksessä täyspäiväisesti. Tällä hetkellä hankkeen tavoitteet ovat täyttyneet; prototyypit ovat koekäytössä sekä kansainvälisen tason selvitykset on tehty.

Nyt yrittäjät pääsevät kunnolla vauhtiin. ”Rahoitusasiat voivat tuntua yrittäjälle tylsiltä, mutta antaahan ne välttämätöntä polttoaineitta toimintaan”, Juho toteaa.

Mikko on ollut yrittäjälle vähän niin kuin duunikaveri

”Yhteistyö on ollut sujuvaa sekä välitöntä. Asiat on hoidettu hyvässä hengessä, ilman mitään turhia koreografioita. Mikko on ollut ns. hyvänlaatuinen ruoska. Asiat on pakko tehdä – eihän Mikolle voi sanoa, että nyt hommat on jääneet tekemättä. Mikko on ollut vähän niin kuin duunikaveri”, Juho kertoo.

“Kysyt apua ja sitä annetaan – käsittämättömän hieno juttu!”

"Business Millin asiantuntijapalvelut ovat käsittämättömän hieno juttu – kysyt apua ja sitä annetaan. Ulkopuolisen apu helpottaa ja tekee startup-toiminnan vähän turvallisemmaksi: pystymme välttämään ilmiselvät sudenkuopat. Palvelut edesauttavat sitä, etteivät yritykset kaadu heti alkuvaiheessa. Business Milliin kannattaa ottaa yhteyttä tilanteissa, kun yrittäjä hakee nopeasti kasvavalle sektorille. Kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa jos yhtään löytyy halua kasvattaa ja kehittää toimintaa”, Juho kiteyttää.