Voimmeko auttaa?
×
THRSTY Oy

Hävikistä bisnekseksi

3.6.2021 Kasvu
Thrsty mehu

Imatralainen THRSTY Oy on vuodesta 2018 taistellut hävikkiä vastaan puristamalla kauppojen hävikkihedelmät mehuksi. Nyt kasvua vauhdittaa yhteistyö Keskon kanssa ja sen myötä syntynyt Hyvis-mehu.

Pienestä omakotitalon ulkorakennuksesta toimineesta mehuasemasta alkunsa saanut ja nyt oikeaksi yritykseksi kasvanut THRSTY on kasvun polulla. Parissa vuodessa paikalliselta tasolta ponnistanut yritys valmistaa tuotetta, jota myydään nykyään valtakunnallisesti K-ryhmän ruokakaupoissa. Keskon keskusvarasto toimittaa Imatran Vuoksenniskalla toimivalle mehustamolle kolhiintuneita, mutta syömäkuntoisia hävikkihedelmiä, -marjoja ja -vihanneksia, joista THRSTY puristaa ja pullottaa Hyvis-tuotemerkillä myytävää mehua.

Yhteydenotto Business Milliin avasi ovet LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun osaamiseen

”Business Millin kautta olemme päässeet tekemään laajasti yhteistyötä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Saimme apua verkkosivujen tekemiseen LABin markkinoinnin opiskelijoilta ja lisäksi olemme olleet mukana yritysstrategiaa kehittävällä kurssilla” kertoo Laine.

Yhteyshenkilönä yrityksen suuntaan on Business Millin puolelta toiminut Jarmo Laukkanen, jolla on vahvaa osaamista ja laajat verkostot päivittäistavarakaupan suuntaan. Laukkanen toimii myös THRSTYn yrityskummina ja pääsee sen myötä seuraamaan läheltä yrityksen kehittymistä.

”Ammattilaisten tuki takana ja tietynlainen kyseenalaistaminen on tärkeintä, että tietyt asiat on kunnossa, niin silloin saadaan perusta rakennettua yritykselle ja yhteistyö toimii joka suuntaan hyvin” - Teemu Laine

Teemu Laine, yksi THRSTY Oy:n osakkaista, kertoo videolla mehustamon taustoista ja kuinka yritys on hyötynyt yhteistyöstä Business Millin kanssa. LAB-ammattikorkeakoululla työskentelevä Jarmo Laukkanen kertoo lisäksi, millaista on toimia yritysyhteistyössä ja yrityskummina THRSTYlle.

Kuvaus ja editointi: Eetu Karppinen

Teksti, käsikirjoitus ja ohjaus: Tiia Puolakka