Voimmeko auttaa?
×

Uuden äärellä - virtuaalinen liikeideakilpailun finaali

22.4.2020
Pitch It idea race logo ja finaali teksti

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Pitch It -liikeideakilpailun voittaja olisi ollut selvillä jo 8. päivä huhtikuuta  Demo Day -tilaisuuden jälkeen. Poikkeusoloista johtuen, tilaisuus jouduttiin perumaan ja kilpailun finaalille kehittelemään vaihtoehtoinen toteutustapa. Finalistit pitchaavatkin nyt 6.5.2020 virtuaalisessa tapahtumassa ideansa tuomaristolle, joka valitsee 5000 euron rahapalkinnon saajan. Lisäksi Roister Marketing Oy palkitsee yhden tiimeistä markkinointipalvelupaketilla. 

Kuusi finaalitiimiä läpäisivät liikeideallaan esiraadin kriteeristön. Mukana kilpailussa on mm. SaaS -palvelu, tekniikkaa sekä hyvinvointi- ja terveyspalvelu.

Tuomariston kokoonpano

Liina Lehtonen

Butterfly Ventures Oy

Markku Hokkanen

Assi Group Oy

Sami Etula

Etula Group Oy

 

Yksi finaalitiimeistä taustoittaa ajatusta lähteä kilpailuun mukaan

Kirsti Hupli, Mari Ravattinen ja Kati Kiiski, kolme sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan pitkäaikaista ammattilaista, osallistuivat liikeideakilpailuun metsäterveyskeskus -ideallaan. Heitä kaikkia ajaa eteenpäin halu edistää ihmisten hyvinvointia sekä kiinnostus mielen voiman ja luonnon vaikutuksista ihmisen terveyteen.

 ”Japanissa metsäterveyskeskukset ovat jo valtavirtaa ja on suorastaan häpeä, ettei Suomessa, ”metsien maassa” tätä ole vielä osattu hyödyntää”

Tiimillä on vahva usko siihen, että metsäterveyskeskus tulee nousemaan tulevaisuudessa todella isoksi jutuksi. Heidän ideanaan on tuoda metsäterveyskeskusverkosto perinteisen kansanterveysjärjestelmän rinnalle kansalaisten ja terveysmatkailijoiden ulottuville. Kiiski viittaa useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin luonnon positiivisista vaikutuksista ihmisten terveydentilaan. ”Japanissa metsäterveyskeskukset ovat jo valtavirtaa ja on suorastaan häpeä, ettei Suomessa, ”metsien maassa” tätä ole vielä osattu hyödyntää” hän toteaa. Ravattinen kertoo myös näkevänsä työssään työyhteisöiden haasteet stressin, kiireen ja puutteellisen itsensä johtamisen kohdalla. Muun muassa näihin haasteisiin tiimi näkee metsän ratkaisuna ”Metsässä ihmisten välille voidaan luoda aivan erityistä yhteyttä. Ihmiset ovat ihmisinä ilman titteleitä”.

Missä tiimi näkee ideansa viiden vuoden kuluttua?

Tiimi uskoo, että Etelä-Karjalassa on toimiva luontoterveyskeskus ja sillä on myös yhteistyökumppaneita muualla Suomessa sekä ulkomailla. Metsäterveyskeskusideasta on tullut tunnettu ja tärkeä matkailun tuote Etelä-Karjalan alueelle, mikä houkuttelee kansainvälisesti matkailijoita tulemaan ja voimaantumaan suomalaisessa metsässä.

Mikäli kilpailun voitto osuu metsäterveyskeskuksen kohdalle, tiimi kertoo hyödyntävänsä voittosumman palvelun tuotteistamiseen kaikkien saataville, verkostoitumiseen kansallisesti ja kansainvälisesti sekä metsäterveyskeskuksen pilotointiin.

 

”Metsässä ihmisten välille voidaan luoda aivan erityistä yhteyttä. Ihmiset ovat ihmisinä ilman titteleitä”

 

Rentouttava metsä

Ilmoitamme voittajan sivuillamme ja raportoimme finaalin kulusta - pysy kuulolla! 

Tapahtuma toteutetaan yhdessä Valkoisen Valaan/Breezyn kanssa, ja sitä jälkimarkkinoidaan halukkaiden tiimien osalta julkisesti.