Voimmeko auttaa?
×

UKK — Usein kysytyt kysymykset

27.12.2019
Usein kysytyt kysymykset

Tarjoamme monipuolista tukea kasvuhaluisille eteläkarjalaisille yrityksille.

Kokosimme listan useasti kysytyistä kysymyksistä, joita on noussut esiin palveluistamme. Asiantuntijamme palvelevat sinua mielellään lisää. Otathan meihin yhteyttä sinua askarruttavissa kysymyksissä! 

Kenelle Business Millin palvelut ovat tarkoitettu?

Palvelumme ovat tarkoitettu kaikille eteläkarjalaisille yrityksille ja yrittäjiksi aikoville, joilla on osaamispohjainen liikeidea ja jotka haluavat kasvaa ja kansainvälistyä. Uusi liiketoiminta ei tarvitse olla valmiiksi pureksittu, vaan meille voi tulla pelkän alustavan ajatuksen tai idean kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessamme kartoitamme tilanteen ja luomme yhdessä asiakkaan kanssa kehityspolun.

Wirma Lappeenranta, Imatran Kehy vai Business Mill? Mihin otan yhteyttä?

Wirma, Kehy ja Business Mill tekevät tiivistä yhteistyötä, joten yrittäjän ei tarvitse miettiä, mihin näistä hän ottaa yhteyttä. Jokaisesta kanavasta yrittäjä ohjataan oikealle polulle tämän tarpeet huomioiden.  

Pystynkö aloittavana yrittäjänä saamaan Skinnarilan kampukselta palveluita?  

Kyllä voit saada. Kaikki riippuu toki liikeidean kehittämisen tarpeesta ja onko kampuksella oikeaa osaamista tarjolla. Jo nyt monet asiakkaamme ovat menestyksekkäästi hyödyntäneet Skinnarilan kampuksen asiantuntijoita ja resursseja.

Ovatko palvelunne myös opiskelijoille ja mitä eroa on Lutes:illa ja Business Millillä?

Kyllä, palvelemme myös opiskelijoita. Opiskelijana voit olla yhteydessä opiskelija-agenttiimme, Kaisa Vainikkaan. Hän neuvoo ja sparraa opiskelijoita eteenpäin, sekä on tiiviissä yhteistyössä muiden kampuksen toimijoiden kanssa. 

Lutes on LUT-yliopiston opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö, joka järjestää yrittäjyystapahtumia ja -ohjelmia opiskelijoille sekä kannustaa ja ohjaa opiskelijoita startup-toimintaan. Teemme tiivistä yhteistyötä, mistä yksi esimerkki on kevään 2020 liikeideakilpailut sekä sen finaali DemoDay-tapahtuma. 

Kuinka paljon palvelunne maksavat? 

Kaikki Business Millin asiantuntijoiden palvelut ovat maksuttomia kaikille.

Autatteko minua löytämään tiimin ideani ympärille? 

Kyllä, meillä on laaja osaajaverkosto, jota hyödyntäen voimme auttaa yrittäjää löytämään ydintiimin ideansa ympärille.  

Olen haaveillut yritystoimintani laajentamisesta ulkomaille. Autatteko yritystäni kansainvälistymään?  

Kyllä, autamme asiakasta löytämään oikeat resurssit sekä annamme neuvomme ja tukemme kansainvälistymisprosessissa. 

Saanko teiltä henkilökohtaisen mentorin, joka auttaa minua matkalla yritykseni perustamisessa? 

Business Millin asiakkuudet on tyypillisesti pitkäaikaisia ja olemme yrityksen tukena kaikissa vaiheissa perustamisesta uudistukseen. Liiketoiminnan kehittämisessä on hyvä saada laajaa tukea ja ohjaamme yrittäjiä usein kääntymään yrityskummien puoleen. Monet asiakkaamme ovat löytäneet yrityskummiverkostosta oman mentorin. Business Millin ja yrityskummin työt täydentävät toisiaan. 

Autatteko minua yritykseni perustamisessa pitkällä aikavälillä vai perustuuko palvelunne kertatapaamiseen?

Business Millin palvelussa kyse ei ole kertaluontoisesta tapaamiskäynnistä vaan olemme yrittäjän tukena liiketoiminnan kehittämisen ajan asiakkaan oman tarpeen mukaan. Tyypillisesti asiakkuus kestää vähintään useita kuukausia ja sisältää säännöllisiä tapaamisia ja tehtäviä.

Ovatko palvelunne täysin luottamuksellisia? 

Luottamus on palveluissamme oleellinen asia. Asiakkaan tiedot pysyvät vain Business Millin ydintiimin keskuudessa. Mikäli asiakkaan asioihin liittyen tarvitsee ottaa yhteyttä ydintiimin ulkopuolelle, niin asiakkaalta kysytään aina lupa.