Voimmeko auttaa?
×

Business Millin toimintakonsepti ja vahvuudet

3.12.2019
Business Millin toimintakonsepti ja vahvuudet

Yrityshautomo on ollut toiminnassa lokakuusta 2018 alkaen ja avajaisia vietettiin reilu vuosi sitten joulukuussa.

Paljon on kerennyt tapahtua ja olemme saaneet toimintamme hyvin liikkeelle. Tässä on tiivis katsaus siitä, mitä on reilun vuoden aikana tapahtunut, ja millainen on tapamme toimia. 

Business Mill on ainutlaatuinen yrityspalvelu 

Palvelumme eroaa merkittävästi muista Suomen toimijoista siten, että palvelemme kaikkia asiakkuuksia Etelä-Karjalan alueella, sekä meidän kautta asiakkaat saavat osaamista myös Skinnarilan kampukselta.

”Olemme Business Millissä ammattitaitoisia, helposti lähestyttäviä ja erittäin verkostoituneita. Me rakennamme yhdessä asiakkaan kanssa tarpeeseen sopivan palvelukokonaisuuden.”

Reilun vuoden aikana meillä on ollut yhteensä yli 120 asiakasta. Palvelumme alkaa sillä, että kartoitamme asiakkaan tilanteen ja tarpeet. Yhdessä asiakkaan kanssa luodaan polku liiketoiminnan kehittämiselle ja katsotaan, ketkä ovat parhaat ammattilaiset heille. Olemme asiakkaiden kanssa aktiivisesti tekemisissä ja autamme heitä koko matkan ajan.

Hautomon vetäjä Mikko Ojapelto kertoo, että yhteistyö Skinnarilan kampusalueen opiskelijatoimijoihin, kuten markkinointiosuuskuntiin, LUTES:iin ja Firmatiimiin on saatu rakennettua hyvin. Tämä sujuva yhdessä tekeminen heijastuu kampusalueen ulkopuolellekin.  

”Me olemme vakiinnuttaneet asemamme täällä Etelä-Karjalan alueella ja meillä on erittäin hyvä sidosryhmäyhteistyö kaikkien yrityspalvelutoimijoiden ja rahoittajien kanssa. Olemme saaneet toiminnan hyvin alkuun.”

– Mikko Ojapelto, hautomon vetäjä 

Opiskelijoiden osaamisesta yritystoimintaa

Moni Skinnarilan kampuksen opiskelija on pääkaupunkiseudulta tai ulkomailta kotoisin. Etelä-Karjalassa on hyvät mahdollisuudet aloittaa yritystoiminta valmistumisen jälkeen ja haluammekin kannustaa opiskelijoita jäämään alueelle. Käytännön tukea löytyy Business Millistä.

”Henkaus Oy on esimerkki Business Millin aikaansaamasta prosessista, jossa yhdistyvät Skinnarilan kampuksen opiskelijat, kansainvälisyys, tuore teoreettinen tietämys sekä alueen yrittäjät.”   

Asiakaskatsaus: Henkaus Oy

Hyvä esimerkki on Henkaus Oy, joka on LUT-yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden korkeaan osaamiseen perustuvasta ideasta syntynyt uusi yritys. Henkaus on kehittänyt laitteen, jolla voidaan monitoroida, seuloa ja analysoida piilevät hengityselinsairaudet kuten astman ja uniapnean. Laitteen ainutlaatuisuutta kuvaa se, ettei sitä tarvitse kiinnittää lainkaan tutkittavaan ihmiseen, toisin kuin nykyisin markkinoilla olevat laitteet edellyttävät.

Prosessin aikana Business Mill törmäytti omia asiakkaitaan keskenään saaden aikaan tilanteen, jossa kaksi sarjayrittäjää lähtivät viemään opiskelijoiden ideaa eteenpäin sijoittajina ja operatiivisina toimijoina.

”Tässä asiakkuudessa toimi erityisen hyvin se, että yhdistimme oikeat ihmiset, ja saimme hyvän tiimin aikaan. Tiimi on toimiva kokonaisuus, jolla on mahdollisuudet kansainväliseen kasvuun”

Henkaus on klassinen esimerkki prosessistamme. Yhteistyö on ollut hyvin tiivistä koko asiakkuuden ajan, mikä on palvelumme tarkoituskin. Ensimmäinen tapaaminen Henkauksen kanssa oli viime joulukuun puolessa välissä ja yhteydenottoja sekä tapaamisia on ollut tähän asti lukuisia. Henkaus on vasta alkuvaiheessa oleva yritys, ja seuraavat viisi vuotta näyttää, mihin suuntaan yritys menee. 

”Jos Business Milliä ei olisi, ei olisi Henkaus Oy:ta, sen tiimiä, rahoitusta eikä tätä mahdollisuutta tehdä isoja asioita.”

Business Millissä ollaan erityisen ylpeitä siitä, että ulkomaalaistaustaiset ja suomalaiset saatiin yhdessä muodostamaan yritys sekä siitä, että Henkauksen ulkomaalaistaustaisille tiiminjäsenille saatiin hankittua kasvuyrittäjän oleskeluluvat (Finnish Startup Permit) – vastaavia lupia oli myönnetty koko massaa syyskuun loppuun mennessä vasta 23 kappaletta.

”Kun on ajatus tai idea, meidän kanssa voi tulla juttelemaan. Ei tarvitse olla mitään sen valmiimpaa.”